Niet te mislukken Boeuf Stroganoff

    Niet te mislukken Boeuf Stroganoff

    2keer bewaard
    30min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Elk meisje heeft een geheim recept voor de eerste keer dat ze kookt voor een date. Dit is mijn recept!

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 675 gr ossenhaas, goed schoongemaakt en in blokjes gesneden
    • 4 eetlepels boter, verdeeld
    • 8 eetlepels fijngehakte sjalotjes
    • 175 gr gesneden champignons
    • 500 ml runderbouillon
    • 3 theelepels maïzena
    • 250 ml zure room
    • 2 theelepels Franse mosterd
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Op middelhoog vuur, bak je het vlees zachtjes in 2 eetlepels boter gedurende ongeveer 2 minuten, tot het net aangebraden is. Je zult nog steeds rood vlees zien. Haal uit de pan en zet opzij in een schotel of bakplaat, zodat het sap verzamelt.
    2. Zet de pan weer op middelhoog vuur en bak de sjalotten en champignons in de resterende boter tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Meng maïzena in koude bouillon, roer het mengsel. Schenk het mengsel in de pan, en roer samen met de sjalotten en champignons tot het verdikt, twee of drie minuten.
    3. Voeg zure room en mosterd toe en roer. Voeg rundvlees en de sappen die zijn opgevangen in de schotel toe, roer op een middelhoog vuur tot het opgewarmd is. Zout naar smaak toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren