Ontbijt-taartje met kaas en spek

    Ontbijt-taartje met kaas en spek

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Dit ontbijt-taartje lijkt op een quiche. Het deeg is makkelijk te maken en heel indrukwekkend als je gasten te logeren hebt. De smaken en texturen in deze taart zijn hemels - het kost een beetje werk, maar is de moeite waard!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 500 gr witte bloem
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 theelepels zout
    • 350 gr boter of margarine
    • 125 ml koud water
    • 1 ei
    • 1 eetlepel azijn
    • 8 plakjes spek
    • 1 eetlepel boter
    • 1/2 ui, gehakt
    • 5 eetlepels fijn gesneden gerookte ham
    • 700 ml room (met een zo hoog mogelijk vetgehalte, minstens 40%)
    • 8 eieren, losgeklopt
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 3 eetlepels fijngehakte verse basilicum
    • 1 eetlepel verse tijm, gehakt
    • 85 gr roomkaas, in blokjes gesneden
    • 60 gr geraspte Cheddar kaas
    • 60 gr geraspte kaas
    • 1 bosje lenteuitjes, gehakt
    • 5 eetlepels amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer vervolgens de margarine erdoor totdat het mengsel lijkt op grove kruimels. Voeg water, ei, en azijn toe. Meng alles door elkaar, maar niet te grondig. Verdeel het deeg in twee stukken, dek af en laat gedurende 30 minuten afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vorm van elk stuk deeg een cirkel en rol dit uit op een licht met bloem bestoven werkblad. Schuif ze voorzichtig in twee 25 cm taartvormen.
    3. Bak het deeg in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is. Laat afkoelen.
    4. In een grote, diepe koekenpan op matig hoog vuur bak je het spek gelijkmatig bruin. Laat uitlekken, snijd in stukjes en zet apart.
    5. Bak de ui in de boter glazig. Verdeel ham, spek en ui in twee gelijke porties en strooi over de taartbodems.
    6. Klop de room en de geklutste eieren door elkaar. Voeg zout, peper, nootmuskaat, basilicum en tijm toe, en roer goed. Giet het eimengsel over het spek mengsel. Strooi blokjes kaas en geraspte kaas over de bovenkant van elke gevulde taart. Strooi lente-uitjes over de kaas, gevolgd door de amandelen.
    7. Bak in de voorverwarmde (180 C / gasoven stand 4) oven gedurende 30 tot 40 minuten. Laat iets afkoelen, snijd en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren