Originele Kaiserschmarrn

    Originele Kaiserschmarrn

    14keer bewaard
    15min


    204 personen hebben dit gemaakt

    Een Oostenrijkse nagerecht dat smaakt naar iets tussen een pannenkoek en een wafel in.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren, dooiers en wit gescheiden
    • 125ml melk
    • 100g suiker
    • 1 mespuntje zout
    • 125g bloem
    • 100g rozijnen, optioneel
    • 1 eetlepel boter
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 400g appelmoes, optioneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop de eiwitten in een schone kom op tot er zachte pieken vormen. Til de mixer of garde recht omhoog: de eiwitten vormen zachte bergjes in plaats van een scherpe piek. Klop de eierdooiers in een aparte kom tot een gladde massa; meng de melk, suiker, zout, meel en rozijnen erdoor tot alles net vochtig is. Spatel de geslagen eiwitten erdoor.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet het beslag in de pan en bak goudbruin, keer om en bak ook de andere kant gaar, ongeveer 1 minuut. Scheur de Kaiserschmarrn in stukjes met behulp van twee vorken en bak ze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten. Bestrooi met poedersuiker en serveer met appelmoes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    8

    Goed gelukt! Maar ik vond wel dat t makkelijker was om vrijwel meteen te beginnen met "shredden" dus meteen gaan roeren in de pan.. veel minder kans dat het aanbrand zo - 09 nov 2015

    karenvanhaaren
    1

    dit recept is smerig ! - 11 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren