Ovenschotel met cheddar, bacon en asperges

    Ovenschotel met cheddar, bacon en asperges

    2keer bewaard
    1uur45min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor een indrukwekkende schotel met laagjes van eieren, brood, kaas, spek en prachtige groene asperges. Ik heb dit voor mijn familie gemaakt en het werd verslonden. Gewoon de avond van tevoren alles voorbereiden en de volgende ochtend bakken voor een heerlijk brunch gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr spek
    • 450 gr verse asperges, schoongemaakt
    • 8 eieren
    • 475 ml melk
    • 1/4 theelepel mosterd poeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/8 theelepel peper
    • 1 (500 gr) gesneden brood, zonder korst
    • 120 gr geraspte cheddar
    • 4 eetlepels ui, fijngesneden
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • 120 gr geraspte cheddar

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Bak het spek in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur tot het gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Laat de plakjes spek op een met een vel keukenpapier bekleed bord uitlekken. Snijd in stukjes en zet apart.
    2. Plaats een stoommandje in een pan en vul met water tot net onder de bodem van het stoommandje. Dek af en breng het water aan de kook. Voeg de asperges toe, deksel erop en stoom tot ze helder groen zijn, maar nog steeds knapperig, ongeveer 5 minuten. Verwijder de asperges en zet opzij.
    3. In een grote kom, meng je de eieren, melk, mosterd, zout en peper tot een glad en goed gemengd geheel.
    4. Vet een ovenschaal (20x30 cm) in. Beleg de bodem met de sneetjes brood, waarbij je sommige sneetjes brood moet snijden zodat het de lege ruimtes ook opgevuld worden. Strooi 120 gr van de cheddar kaas over het brood, gevolgd door de gehakte ui. Rangschik asperges en rode peper in een laag over de ui. Strooi gehakte spek over de rode peper, vul aan met een volgende laag van de sneetjes brood, zodat weer alle ruimtes opgevuld zijn. Giet het ei-melkmengsel gelijkmatig over de schotel, en zet een nacht in de koelkast.
    5. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten, bestrooi 120 gr geraspte cheddar over de bovenkant van de schotel, zet weer terug in de oven en bak tot de kaas is gesmolten en borrelt en een mes in het midden erin gestoken er schoon uitkomt, gedurende nog 10 tot 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren