Amerikaanse runderschotel

    Amerikaanse runderschotel

    82keer bewaard
    9uur10min


    336 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht kunt u het beste met een slow cooker bereiden. Het rundvlees zal met een vork gemakkelijk uiteen vallen, waardoor het makkelijk in kleine stukjes te maken is. U kunt het vlees vers of bevroren in de slow cooker doen. Serveren met een lekker bolletje of tortilla's en een groene of koolsalade.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1,5-2 kg doorregen runderlappen
    • 225 ml witte wijn
    • 400 gr gezeefde tomaten
    • 1-2 eetlepels Tabasco
    • 3 eetlepels knoflook, geperst
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 9uur  ›  Klaar in:9uur10min 

    1. Plaats het vlees in de slow cooker. Overgieten met wijn, passata en tabasco. Kruiden met knoflook, zout en peper naar smaak.
    2. Afdekken en gedurende 8-9 uur op lage stand koken. Als het vlees gaar is, zal het met een vork uiteen te halen zijn. Vermeng het draadjesvlees goed met de sappen, en voeg lente-uitjes en koriander toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    7

    Toppie! Zelfs mijn kieskeurige je-weet-toch-dat-ik-dat-niet-lust-dochter vond het lekker. Ik heb wel magere runderlappen gebruikt en ik heb een grote bak sla erbij gemaakt en krieltjes erbij gebakken. - 21 jan 2012

    van
    4

    Het was heerlijk! Ik heb het geserveerd met djuvec rijst. Het bereiden op zich is al een feestje, en dan de heerlijke geur die uit de slowcooker komt. Echt een aanrader!!! - 21 jun 2010

    van
    0

    Wat een waterig verhaal. Was net of het vlees verdronken was. 9 uur was ook veel te lang het vlees had al weer rigor mortis - 16 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren