Kip Korma

    Kip Korma

    182keer bewaard
    50min


    158 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel, mild Indiaas recept. Een onvergetelijk gerecht als je het serveert op een bedje van pilavrijst (rijst met kaneel) of basmatirijst met wat Peshwari naan brood

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olie
    • 2 grote kipfilets, in stukjes
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel gemalen witte peper
    • 250g blikje tomatenblokjes
    • 4 eetlepels kippenbouillon
    • 2 eetlepels gemalen amandelen
    • 4 eetlepels slagroom
    • 4 eetlepels yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit olie in een koekenpan en bak de kip, knoflook en ui tot de kip gaar is. Snij een stukje open om te kijken of het vlees niet meer roze is.
    2. Kruid met gember, chilipoeder, kaneel, krukuma en witte peper en zet het vuur middelhoog. Voeg de tomaten en kippenbouillon toe. Laat dan zachtjes koken en roer de amandelen erdoorheen.
    3. Roer de room en yoghurt erdoor en kook dan nog zachtjes 2 tot 4 minuten. Serveer op een bedje van rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (8)

    josemcgowan
    13

    Yes love it, eindelijk een Korma dat in een hand omdraai gemaakt kan worden... ik heb er punten mee gescoord, dit moet je geprobeerd hebben de Korma is precies zoals hij hoort te zijn goed van smaak en lekker romig. Eet smakelijk - 06 apr 2010

    anna77
    van
    8

    Dit was een heerlijk gerecht. Ik heb de slagroom vervangen door kokosroom, past er ook erg goed bij. - 18 okt 2010

    van
    5

    - 28 jan 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren