Pannenkoeken van karnemelk

    Pannenkoeken van karnemelk

    12keer bewaard
    20min


    769 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor pannenkoeken is nog van mijn grootmoeder, zij komt uit Scandinavië. Ze zijn licht en luchtig, en heerlijk met bessenstroop. Ik maak deze al jaren en ik hoop dat je er net zo van geniet als mijn familie heeft gedaan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125g bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 1 ei
    • 250ml karnemelk
    • 50g boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm een grote koekenpan voor en vet licht in.
    2. Meng de bloem, zout en baksoda in een kom. Voeg het ei, karnemelk en boter toe, roer door, maar hou het klonterig. Het beslag moet er dik, schuimig en gezwollen uitzien.
    3. Schenk 5 eetlepels (75ml) van het beslag in de pan, En spreid het enigszins uit met de onderkant van de lepel. Bak tot ze licht-bruin zijn aan elke kant, 1 tot 2 minuten per kant.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    FamiliaOortgiesen
    0

    Lekker Makkelijk te maken Ruikt en smaakt heerlijk Toprecept - 07 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren