Parmezaanse sodabroodjes

    Parmezaanse sodabroodjes

    4keer bewaard
    25min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het eenvoudigste Ierse sodabrood recept dat ik ooit heb gebruikt. Ik heb het geleerd van een oude Ierse man een jaar geleden, en het is mijn favoriete recept sindsdien. Voel je vrij om de kaas weg te laten als je in de stemming bent voor een ouderwetse sodabrood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 losgeklopte eieren
    • 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 250 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 250 ml melk, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm een oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren in een kom en zet apart. Plaats de Parmezaanse kaas in een ondiepe kom.
    2. In een kom, meng je de bloem, zout en soda totdat het goed gemengd is. Voeg de melk toe, een paar eetlepels per keer, tot het mengsel een zacht deeg vormt. Rol het deeg uit op een goed bestoven werkvlak en kneed meerdere keren totdat het deeg samenkomt.
    3. Rol het deeg uit tot een rechthoek ongeveer 1 cm dik, en snijd in vierkanten van 5x8 cm. Bestrijk elk vierkantje met losgeklopt ei, en dompel de top van het vierkant in de parmezaanse kaas. Plaats de vierkanten op de voorbereide bakplaat.
    4. Bak in de voorverwarmde oven totdat de vierkanten goudbruin zijn, gedurende ongeveer 10 minuten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren