Pasta met artisjok en garnalen

    (50)

    Deze pasta is eenvoudig te maken, en zoooo lekker. Klaar in slechts 30 minuten. Gebruik gewone pasta in plaats van volkoren, indien gewenst.


    46 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225g volkoren lintpasta
    • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 450g gekookte en gepelde garnalen
    • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel rode chilischilfers
    • 1 blikje (390 gr) artisjokhart, uitgelekt en in vieren
    • 8 eetlepels gesneden zwarte olijven
    • 4 el citroensap
    • 1/8 tl zout
    • 8 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg pasta toe, en kook in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, knoflook en rode chilivlokken toe, en roerbak tot de knoflook goudbruin en de garnalen warm zijn, in ongeveer 5 minuten. Voeg de artisjokharten, zwarte olijven, het citroensap en zout toe en bak tot alles goed verwarmd is. Meng met pasta in een schaal en bestrooi met Parmezaanse kaas voor het opdienen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (50)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties