Perentaart

    Perentaart

    6keer bewaard
    1uur5min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze perentaart al jaren, tot nu toe alleen met verse peren. Maar afgelopen week had ik geen verse peren en gebruikte ik peren uit blik - het smaakte net zo goed! De taart smaakt het allerbeste als hij nog steeds een beetje warm is en geserveerd wordt met slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • reuzel om de taartvorm mee in te vetten
    • paneermeel voor in de taartvorm
    • 2 eieren
    • 60 ml melk
    • 200 gr suiker
    • 1 snufje zout
    • 215 gr witte bloem
    • 1 snufje gemalen kruidnagel
    • 1 kg verse peren (of 850 gr in blik)
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Vet een taartvorm (23 cm) in en bestrooi deze met paneermeel. Houd de pan ondersteboven boven de gootsteen en schud het overtollige paneermeel eruit.
    2. Klop de eieren en melk samen. Voeg suiker, zout, bloem en kruidnagels toe en meng tot zich een glad mengsel heeft gevormd (het is vrij stevig, maar dat is geen probleem).
    3. Schil de peren. Snijd de peren in plakjes en gebruik een spatel om ze door het taartbeslag te roeren.
    4. Schep het taartbeslag in de voorbereide taartvorm, spreid het uit met de spatel tot het glad is.
    5. Laat kleine klontjes boter op de taart vallen. Bak gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven totdat de taart goudbruin aan de bovenkant is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    lekker en makkelijk. Ik vind peren niet zo lekker maar op deze manier smaakte het prima. - 02 mei 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren