Pho (Vietnamese soep)

    Pho (Vietnamese soep)

    12keer bewaard
    6uur30min


    118 personen hebben dit gemaakt

    Een authentiek Zuid-Vietnamese Pho. Een rijk gekruide bouillon wordt geserveerd met rijst noedels en in dunne plakjes gesneden rundvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2,25 kg runderschenkel, met vlees
    • 1 kg ossenstaart
    • 1 witte radijs (oftewel daikon (Japans) of mooli (Hindi)), gesneden
    • 2 uien, fijngehakt
    • 50 gr hele steranijs vruchten
    • 1/2 kaneelstokje
    • 2 hele kruidnagels
    • 1 theelepel zwarte peperkorrels
    • 1 schijfje verse gember
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel vissaus
    • 675 gr gedroogde platte rijstnoedels
    • 225 gr bevroren entrecôte
    • voor erdoor:
    • hete Thaise chilisaus (sriracha)
    • hoisinsaus
    • 1 ui in dunne plakjes gesneden
    • 1 bosje verse koriander
    • 200 gr taugé
    • 1 bosje zoete Thaise basilicum
    • 1/2 bosje lente-ui, in dunne ringen gesneden
    • 2 limoenen, in vieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur30min 

    1. Leg de rundschenkel in een zeer grote (9 liter of meer) pan. Breng op smaak met zout, en vul de pan met 7 liter water. Breng aan de kook, en kook voor ongeveer 2 uur.
    2. Schep het vet van het oppervlak van de soep en voeg de ossenstaart, radijs en uien toe. Bind de anijsvruchten, kaneelstokje, kruidnagels, peperkorrels en gember ineen thee-ei of plaats in een kruidenzakje en voeg toe aan de soep. Roer de suiker, zout en vissaus erdoor. Sudder op de middellaag vuur gedurende ten minste 4 uur (hoe langer, hoe beter). Aan het einde van het koken, proef je en voeg zout toe als dit nodig is. Zeef de bouillon en doe het terug in de pan en laat zachtjes pruttelen. Gooi specerijen en botten weg. Bewaar het vlees van de rundschenkel voor andere doeleinden, indien gewenst.
    3. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Week de rijstnoedels in water voor ongeveer 20 minuten, kook ze vervolgens in kokend water tot ze zacht, maar niet papperig zijn, gedurende ongeveer 5 minuten. Snijd het bevroren rundvlees flinterdun. (Het vlees moet dun genoeg worden om direct te koken.)
    4. Leg wat noedels in elke kom en bedek met een paar plakjes rauw rundvlees. Schep kokende bouillon over het rundvlees en noedels in de kom. Serveer met hoisin saus en Sriracha saus erbij. Zet ui, koriander, tauge, basilicum, lente-uitjes en limoen op tafel voor zodat iedereen zijn eigen ingredienten kan toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren