Pittige en romige pasta met zeevruchten

    Pittige en romige pasta met zeevruchten

    24keer bewaard
    40min


    1103 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige combinatie van smaken kaasachtig, romig en kruidig en dat allemaal in één gerecht. Overheerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr fettuccine pasta
    • 500 ml slagroom
    • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
    • 1 eetlepel gehakte verse tijm
    • 2 theelepels zout
    • 2 theelepels gemalen zwarte peper
    • 1 1/2 theelepel gemalen rode peper vlokken
    • 1 theelepel gemalen witte peper
    • 100 gr lente-ui, fijngesneden
    • 50 gr gehakte peterselie
    • 225 gr garnalen, gepeld en ontdarmd
    • 225 gr sint-jakobsschelpen
    • 60 gr geraspte gruyère
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de pasta in een grote pan met gezouten water beetgaar.
    2. Ondertussen, giet je de room in een grote koekenpan. Kook op matig vuur, onder voortdurend roeren, tot het net kookt. Zet het vuur laag, en voeg kruiden, zout, paprika, uien en peterselie toe. Sudder 7 tot 8 minuten, of totdat het ingedikt is.
    3. Roer de zeevruchten erdoor, kook totdat de garnalen niet meer doorzichtig zijn. Roer de kaas erdoor, goed mengen.
    4. Giet de pasta af. Roer de saus erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    Lekker recept! Heb wel visbouillon en verse pimento gebruikt en peper etc gelaten. Ook ideale basis voor vis pannetje denk ik - 28 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren