Pittige garnalen met pasta

    Pittige garnalen met pasta

    11keer bewaard
    25min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig zeer smaakvol pastagerecht met garnalen. De hete sauzen die je gebruikt zijn aan jou - voel je vrij om te experimenteren met je favorieten. De fijne kruiden (fines herbs) zoals peterselie, bieslook, kervel en dragon worden fijn gehakt en gemengd in gelijke verhoudingen - gebruik verse of gedroogde kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr vermicelli pasta
    • 7 eetlepels boter
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • hete peper saus, naar smaak
    • groene chili saus, naar smaak
    • het sap van 1/2 citroen
    • 1/2 theelepel fijne kruiden (fines herbs)
    • 1 laurierblad
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 500 gr grote garnalen, gepeld en ontdarmd
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta in een grote pan met kokend water tot deze gaar is. Giet af.
    2. Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de worcestersaus en hete sauzen naar smaak toe; meng goed. Roer het citroensap, de kruidenmix, laurier en tijm er door. Houd warm, maar laat niet sudderen.
    3. Verhit de olie in grote koekenpan. Bak de garnalen in de olie gedurende 3 tot 4 minuten, of gewoon tot de garnalen roze worden. Giet alles behalve 1 eetlepel vloeistof uit koekenpan. Verwijder het laurierblad. Voeg de botersaus toe, en roer goed. Roer de peterselie erdoor. Serveer met de pasta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren