Pittige Jamaicaanse kip

    Pittige Jamaicaanse kip

    6keer bewaard
    1uur5min


    93 personen hebben dit gemaakt

    Je zult het pit en de smaak van deze vurige marinade erg waarderen. Deze pittige en sappige Jamaicaanse kip is ook erg geschikt voor de BBQ in de zomer.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 kipfilets - in stukjes gesneden
    • 4 limoenen, uitgeperst
    • 250 ml water
    • 2 theelepels pimentpoeder
    • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
    • 1 tl zout
    • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    • 2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 tl gemberpoeder
    • 1 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 el plantaardige olie
    • 2 uien, fijngehakt
    • 150g fijngehakte lente-uitjes
    • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 Scotch Bonnet of habanero pepers, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Doe de kip in een middelgrote kom. Bedek met limoensap en water. Zet apart.
    2. Doe piment, nootmuskaat, zout, donkerbruine basterdsuiker, tijm, gember, zwarte peper en plantaardige olie in een blender of keukenmachine. Pureer en meng er dan de uien, lente-uitjes, knoflook en pepers tot een bijna glad geheel.
    3. Giet het grootste deel van de gepureerde marinade in een kom met de kip, bewaar een kleine hoeveelheid om als saus te overgieten tijdens het koken. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
    4. Verhit een barbecue voor.
    5. Bestrijk het rooster van de barbecue met olie. Gril de kip langzaam op de hete barbecue. Draai regelmatig om en bedruip dan met de resterende marinade. Gril tot de gewenste gaarheid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren