Polenta met geroosterde suikermaïs en verse salie

    (15)
    1 uur 20 minuten

    Dit is een verrassend en heerlijk vegetarisch hoofdgerecht dat vooral lekker is op een kille herfstavond. De Parmezaanse kaas en salie vormen echt een aanvulling op de polenta, de suikermaïs voegt natuurlijke zoetheid toe.


    16 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kolven suikermaïs
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 700 ml water
    • 475 ml melk
    • 140 gr polenta (maïsmeel)
    • zout en peper naar smaak
    • 3 eetlepels gehakte verse salieblaadjes
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Barbecue de maïs nog in het blad of rooster in de oven, verwijder de bladeren en snijd de korrels van de kolf.
    2. In een zware 4-liter-pan verhit je de olie op de medium warmte, roerbak de knoflook en uien, verlaag het vuur en bak tot de uien glazig zijn.
    3. Roer het water en de melk erdoor en breng aan de kook op matig tot hoog vuur. Roer de polenta er langzaam door, terwijl je goed roert. Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen, blijf vaak roeren om aankoeken en aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met zout en peper; sudder nog 15 minuten langer.
    4. Wanneer de polenta gaar is, roer je de suikermaïs, salie en parmezaanse kaas erdoor. Serveer het in een grote kom.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties