Pompoen Kaya

    (5)
    1 uur 30 minuten

    Als een variant van de traditionele Maleisische jam, is deze jam gemaakt van pompoen. Gezond en ruikt net zo goed als het smaakt. Het is de moeite en tijd zeker waard. Het lekkerst als het vers gegeten wordt op brood.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 500g verse pompoen, in blokjes gesneden
    • 160ml kokosmelk
    • 80g bruine basterdsuiker
    • 8 jonge pandanbladeren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Leg de pompoen in een stoommandje geplaatst in een pan met 2 tot 3 cm water. Breng aan de kook, deksel erop en stoom tot de pompoen zacht is, ongeveer 20 minuten. Doe de pompoen in een blender en pureer tot een gladde massa zonder klontjes.
    2. Meng de pompoen, kokos, bruine suiker en pandanbladeren in een pan op middelmatig vuur. Laat dit onder regelmatig roeren koken, totdat het mengsel dik en glad is, ongeveer 1 uur; verwijder de bladeren en gooi ze weg. Laat de kaya afkoelen voor serveren; en zet ongebruikte porties in de koelkast.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties