Pompoentaart met appel

    Pompoentaart met appel

    21keer bewaard
    55min


    49 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn eigen idee voor een pompoentaart, op basis van mijn favoriete recept voor worteltaart.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250g bloem
    • 200g suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen kardemom
    • 2 theelepels geraspte citroenschil
    • 2 theelepels gemalen gember
    • 1 eidooier
    • 500g pompoenpuree*
    • 180 ml plantaardige olie
    • 3 eiwitten, geslagen
    • 1 appel - geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
    • 2 theelepels suiker
    • 2 tl gemalen kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor tot 150 ° C / gasstand 2. Vet een taartvorm van 23cm in.
    2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, kardemom, de citroenschil en de gember in een grote kom. Voeg de eidooier, pompoenpuree en olie toe; mix tot een glad geheel. Roer de eiwitten door het beslag; giet in de ingevette vorm. Schik de schijfjes appel bovenop het beslag, bestrooi met suiker en kaneel.
    3. Bak ongeveer 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een mes in het midden van de taart gestoken er schoon uitkomt. Laat afkoelen alvorens te serveren.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    3

    Het was heel lekker, bedankt voor recept. - 05 nov 2013

    1

    heel lekker van smaak jammer dat hij niet gerezen was - 20 sep 2015

    1

    Klinkt heel goed! Ik ga deze binnenkort eens maken. Laat wel even weten hoe het heeft gesmaakt - 28 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren