Pruimencake

    Pruimencake

    6keer bewaard
    3uur30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben van plan me dit jaar te ontdoen van mijn angst voor het bakken met gist. Dat betekent bakken, eten, en meer bakken... Mijn vrienden vinden het geweldig en ik veronderstel dat dat een goed teken is. Dit is een heerlijke cake gemaakt met verse gist.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het gistdeeg
    • 250 gr bloem
    • 125 ml melk, lauwwarm
    • 20 gr verse gist
    • 40 gr suiker
    • 1 ei
    • 40 gr boter, op kamertemperatuur, in kleine blokjes gesneden
    • 1 snufje zout
    • Daarnaast:
    • 1,5 kg pruimen
    • 4-5 eetlepels paneermeel
    • 5-6 eetlepels suiker, gemengd met wat kaneel
    • Boter voor het bakblik

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Zeef de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
    2. Roer de warme melk met de gist en een eetlepel suiker door elkaar tot de gist is opgelost. Giet de melk in het kuiltje in de bloem.
    3. Roer het mengsel alleen in het midden, qua consistentie moet het op pap lijken. Laat wat bloem van de buitenkant in het kuiltje opgenomen worden. Laat een half uur rijzen.
    4. Roer het ei en de resterende suiker in het gerezen deeg. Verdeel de boter en het snufje zout in het mengsel en kneed alles samen tot een glad deeg.
    5. Vorm het deeg tot een bal en plaats in de kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat 2 uur rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.
    6. Snijd de pruimen in vieren.
    7. Nadat het deeg in omvang verdubbeld is, verwarm je de oven voor op 200 C / gasoven stand 6.
    8. Kneed het deeg weer goed. Rol dun uit en leg op de bodem van een beboterde bakvorm.
    9. Bestrooi de bovenkant met paneermeel. Leg de pruimen er boven op (de schil naar beneden), bestrooi met kaneel en suiker. Bak gedurende 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    UschiCals
    van
    0

    prima gelukt,heb alleen nog 50gr.meel toe gediend - 02 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren