Kreatopita Argostoli

    Kreatopita Argostoli

    6keer bewaard
    1uur20min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze pittige Griekse vleestaart is gebaseerd op lamsvlees en feta in filodeeg.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 24 vellen filodeeg
    • 625 gr gekookte witte rijst
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 700 gr gekookt lamsvlees, in blokjes
    • het sap van 1 citroen
    • 2 aardappels, geschild en in vieren
    • 4 hardgekookte eieren, in vieren
    • 2 eetlepels citroenrasp
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
    • 200 gr feta, verbrokkeld
    • 125 ml olijfolie
    • 250 ml runderbouillon
    • 1 eetlepel verse oregano, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 ei, geklopt
    • 100 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een grote pan gezouten water aan de kook brengen en daarin de aardappels in ong. 15 minuten zacht maar stevig koken. Afgieten, afkoelen en in stukjes snijden.
    2. Een bakvorm van 22x33 cm licht met gesmolten boter invetten. 1 vel filodeeg erin leggen en licht met boter insmeren. In totaal 12 vellen filodeeg op elkaar leggen en elk vel lichtjes met boter invetten (de vellen hoeven niet allemaal helemaal ingevet te worden).
    3. Gekookte rijst over het filodeeg verdelen en bestrooien met fijngesneden knoflook. Een gelijkmatige laag lamsvlees erover leggen en bedruipen met citroensap. Aardappel over het lamsvlees verdelen.
    4. Stukken ei erover verdelen, bestrooien met peterselie, munt en citroenrasp en vervolgens de verbrokkeld feta.
    5. Olijfolie en runderbouillon erover schenken, bestrooien met oregano en peper en tenslotte het geklopte ei toevoegen.
    6. Afdekken met de resterende 12 vellen ingevette vellen filodeeg.
    7. 40-50 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Tijdens de laatste 10 minuten baktijd de temperatuur verhogen tot 180°C/gasstand 4. Uit de oven halen en 15 minuten op een rooster laten afkoelen. In diamantvorm of vierkantjes snijden en warm opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren