Rijst met licht gebrande boter

    Rijst met licht gebrande boter

    2keer bewaard
    50min


    64 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een familiefavoriet dat mijn Griekse grootvader altijd maakte! Een geweldig alternatief voor reguliere rijst, en het is lekker bij alles!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 liter kippenbouillon
    • 370 gr witte rijst (lange korrel)
    • 110 gr boter
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng de kippenbouillon en rijst in een grote pan aan de kook. Zet het vuur laag, deksel erop en laat gedurende 15 minuten sudderen.
    2. Tijdens de laatste 5 minuten van het sudderen, de boter smelten in een kleine koekenpan op middelhoog vuur tot het bruin is en het schuim helder wordt. Het moet een donkerbruine kleur krijgen, vergelijkbaar met chocolade.
    3. Nadat de rijst 15 minuten heeft gesudderd, haal je het van het vuur. Giet de gebruinde boter erover. Niet door de rijst roeren. Plaats het deksel weer erop en laat 15 minuten staan. Dan roeren en op smaak brengen met zout voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren