Risoni pasta met gekarameliseerde ui en blauwe kaas

    Risoni pasta met gekarameliseerde ui en blauwe kaas

    3keer bewaard
    45min


    74 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een rijke en romige pasta dat op risotto lijkt. Risoni is een rijst-vormige pasta, maar ook andere korte pasta's voor in soep kunnen gebruikt worden voor dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr ongekookte risoni pasta
    • 2 eetlepels boter
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 4 uien, in ringen
    • 180 gr blauwe kaas, verkruimeld
    • 100 gr mascarpone kaas
    • 60 gr gehakte spinazie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta in 8-10 minuten beetgaar koken. Afgieten.
    2. Terwijl de pasta kookt, verhit je de boter en olie in een grote koekenpan op laag vuur. Fruit de ui in dit mengsel tot ze goudbruin zijn, 20 tot 30 minuten. Haal uit de pan met een lepel en laat uitlekken op keukenpapier.
    3. In een grote kom, meng je de blauwe kaas, mascarpone en ui goed. Meng dit kaasmengsel met spinazie en pasta, breng op smaak met zout en peper en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren