Rode biet en peren puree

    Rode biet en peren puree

    2keer bewaard
    1uur20min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een kleurrijk en heerlijk bijgerecht dat verbazingwekkend goed samen gaat met geroosterd vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 middelgrote rode bieten
    • 140 gr ongezouten boter
    • 80 gr ui, fijngesneden
    • 1 1/2 peer - geschild, zonder klokhuis en in zeer kleine stukjes
    • 2 theelepels basterdsuiker
    • 3 eetlepels azijn
    • 1/4 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Was de bieten en plaats in een braadslee. Bak gedurende 45 minuten tot 1 uur in de oven, of tot ze gaar zijn. Zet opzij om af te koelen.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer uien, peren, suiker en azijn erbij; laat onder regelmatig roeren, gedurende 20 minuten koken.
    3. Wanneer de rode bieten voldoende zijn afgekoeld, ontvel je ze en hak je ze grof.
    4. Pureer het ui-mengsel in een keukenmachine. Voeg zout en 1/2 van de rode biet toe; pureer 4 tot 5 keer. Voeg de resterende rode biet toe en pureer 2 tot 3 keer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren