Rode bieten met een dressing van Turkse citroen en olijfolie

    Rode bieten met een dressing van Turkse citroen en olijfolie

    7keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van rode bieten, en om er een Turks hapje van te maken, worden ze gecombineerd met een zeer eenvoudige dressing gemaakt van olijfolie, citroensap en verse munt. Olijfolie van goede kwaliteit is een must. Als je niet beschikt over Griekse yoghurt, kun je gewone yoghurt gebruiken die je gedurende een nacht in de koelkast hebt gezeefd.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr rode bieten
    • 1 teentje knoflook, gehakt (optioneel)
    • 200 gr Griekse yoghurt
    • 1 eetlepel citroensap
    • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
    • zout naar smaak
    • gehakte munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de rode bieten in ruim zout water tot ze zacht zijn (ongeveer 40 minuten, maar het hangt af van de grootte) en dompel ze in koud water.
    2. Laat ze even afkoelen, ontvel ze en snijd in stukjes. Meng de yoghurt en knoflook en verspreid op een bord. Leg de bietjes er over op een decoratieve manier.
    3. Roer het citroensap door de olijfolie en breng op smaak met zout. Roer de gehakte munt er door en verdeel de dressing met een lepel over de bietjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren