Rode bieten salade met appels en walnoten

    Rode bieten salade met appels en walnoten

    30keer bewaard
    55min


    202 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een frisse en eenvoudige salade en lekker als voorgerecht in het bietenseizoen. Natuurlijk kun je de rode bieten ook kant en klaar kopen, maar het smaakt beter als je zelf kookt!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rode bieten
    • 12 walnoten
    • 1 grote appel
    • 2 eetlepels balsamico azijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel honing
    • ½ -1 theelepel mierikswortel (vers of uit een potje)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Was de ongeschilde bietjes en doe ze in een pan. Bedek met water en kook gedurende 30-40 minuten tot je er gemakkelijk in kan prikken.
    2. Hak de walnoten en rooster ze kort in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
    3. Meng de balsamico azijn, olijfolie, honing en mierikswortel door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Leg de gekookte bieten in koud water, ontvel ze en snijd ze in blokjes.
    5. Schil de appels en snijd ze in reepjes. Meng alles door elkaar en zet in de koelkast zodat de smaken kunnen versmelten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    10

    - Gewaardeerd op - 28 jun 2013

    AstridHolweg
    5

    Lekkere salade met verschillende smaken. Er mag wat mij betreft iets meer mierikswortel in, maar dat is heel persoonlijk. - 15 aug 2013

    LucDeWijn
    van
    3

    Fris,lekker,zelfs de kindjes eten nu rode biet.Echt top - 12 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren