Roergebakken champignons met baby maïs

    Roergebakken champignons met baby maïs

    6keer bewaard
    20min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Thais groente bijgerecht met veel Chinese invloeden. Gebruik de paddestoelen die in het seizoen zijn, zoals gewone champignons, stropaddestoelen of shii-take paddestoelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olie om te bakken
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 8 baby maïs kolfjes, gesneden
    • 300 gr verse champignons, in plakjes
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel lichte sojasaus
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 2 theelepels maïzena
    • 3 eetlepels water
    • 1 rode peper, gesneden
    • klein bosje verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op matig vuur en bak de knoflook in de hete olie tot deze bruin is, 5 tot 7 minuten. Voeg de ui en baby maïs toe en roerbak tot de ui glazig is, 5 tot 7 minuten. Voeg de champignons bij het mengsel en laat het koken tot ze iets zachte zijn, ongeveer 2 minuten. Giet de vissaus, sojasaus en oestersaus in het mengsel en roer tot het goed gemengd is.
    2. Roer de maïzena en water samen in een kommetje zodat de maïzena wordt opgelost in het water, giet het dan door het champignonmengsel. Laat de saus onder voortdurend roeren koken tot de saus dikker wordt en glanzend is. Doe het geheel in een serveerschaal; garneer met de peper en koriander voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren