Romige cantharellen met bacon

    Romige cantharellen met bacon

    1keer bewaard
    25min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Wanneer je cantharellen kunt vinden is dit recept een must. De cantharellen worden gebakken met spek en ui, vervolgens gemengd met zure room en afgewerkt met vers gehakte peterselie. Serveer op toast of op een gegrilde ciabatta voor een luxe voorgerecht of licht hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr cantharellen
    • 125 gr mager gerookte spek, in blokjes gesneden
    • 3 uien, fijngehakt
    • 2 theelepels witte bloem
    • 250 ml zure room
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • Verse peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Maak de cantharellen schoon en snijd ze in stukken.
    2. Bak het spek op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze glazig. Voeg de cantharellen toe en bak alles gedurende 15 minuten in een afgedekte pan.
    3. Meng de bloem met de zure room en voeg toe aan de cantharellen. Breng op smaak met zout en peper en roer er op het einde de gehakte peterselie door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren