Romige kokosnootkip

    Romige kokosnootkip

    4keer bewaard
    40min


    173 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk kiprecept dat curry-achtig aandoet. Dit is ideaal voor degenen die genieten van mildere curry's, omdat dit doet denken aan curry - maar niet helemaal curry is! Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eetlepels pijnboompitten
    • 50 gr boter
    • 900 gr kipfilet, in kleine stukken gesneden
    • 1 fijngehakte ui
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 blikje (400 gr) kokosmelk
    • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/4 theelepel gemalen komijnpoeder
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 2 theelepels maïzena
    • 4 eetlepels koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg pijnboompitten toe en bak onder regelmatig roeren, totdat ze gelijkmatig geroosterd zijn. Haal van het vuur en zet apart.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer de kip erbij en bak 5 tot 10 minuten, totdat de kip niet meer roze is en er heldere sappen uitlopen.
    3. Roer ui en knoflook in de pan en kook gaar. Roer de pijnboompitten, sojasaus en kokosmelk erbij. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn en kerriepoeder.
    4. In een kleine kom meng je de maïzena en water. Roer in de koekenpan erbij. Roer voortdurend tot zich een dikke saus heeft gevormd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren