Romige tomatensoep

    Romige tomatensoep

    23keer bewaard
    30min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Tomatencrème soep met vers brood - Ik hou van beiden! Degenen die calorieën tellen, kunnen melk in plaats van room gebruiken, of een mengsel van beide. Verse basilicum smaakt nog beter, natuurlijk, maar gedroogde basilicum is ook goed. Deze soep kun je ook goed bewaren in de diepvries.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, grof gehakt
    • 6 tenen knoflook, grof gehakt
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 2 laurierblaadjes
    • 3 takjes tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 2 (400 gr) blikken hele roma tomaten
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 1 theelepel suiker
    • 300 ml bouillon (kip of groente)
    • 200 ml room
    • geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien op een matig vuur glazig - ze mogen niet bruin worden. Wanneer de uien doorschijnend geworden zijn, voeg je de knoflook, oregano, tijm, basilicum en laurierblaadjes toe en bak je ze gedurende 2 minuten op een laag vuur - de kruiden zullen de olie in zich opnemen.
    2. Voeg de tomaten toe en hak ze grof met een houten lepel. Voeg de suiker, zout en peper toe. Giet er vervolgens de bouillon over, zet het vuur hoger en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat met het deksel op de pan, maar niet helemaal gesloten sudderen gedurende nog ongeveer 10 minuten.
    3. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen. Verwijder de takjes tijm en laurier en pureer de soep met een staafmixer.
    4. Zet de soep opnieuw op het vuur, voeg de room toe en verwarm. Laat weer gedurende een paar minuten sudderen tot de soep goed heet is, breng op smaak met zout, peper en suiker en bestrooi met de Parmezaanse kaas voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren