Saffraan garnalen met gnocchi en gekarameliseerde uien

    Saffraan garnalen met gnocchi en gekarameliseerde uien

    2keer bewaard
    40min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept klinkt sjiek en ziet er sjiek uit, maar het is heel eenvoudig en makkelijk te maken. Serveer het als een hoofdgerecht tijdens een etentje of als een voorgerecht voor elke gelegenheid.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
    • 6 champignons, in plakjes
    • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 (500 gr) pak gnocchi
    • 20 gepelde en ontdarmde grote garnalen
    • 3 eetlepels zure room met een verlaagd vetgehalte
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • een snufje saffraan
    • zout naar smaak
    • 2 eetlepels geraspte verse basilicum
    • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer de ui, champignons en donkerbruine suiker in de pan. Roerbak tot de ui een diepe bruine kleur heeft, ongeveer 10 minuten. Haal de gekarameliseerde uien uit de pan en zet apart.
    2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Zodra het water kookt, roer je de gnocchi erin en breng je het opnieuw aan de kook. Kook totdat de gnocchi komt bovendrijven, ongeveer 3 minuten; giet af en houd ze warm.
    3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en roer er de garnalen bij. Roerbak totdat de garnalen roze zijn geworden aan de buitenkant en niet meer doorzichtig zijn in het midden, ongeveer 5 minuten. Voeg de gekarameliseerde uien, zure room, paprikapoeder en saffraan toe. Roerbak tot het mengsel begint te sudderen, vervolgens roer je voorzichtig de gekookte gnocchi erdoor, vervolgens breng je het geheel op smaak met zout.
    4. Giet de gnocchi in een schaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en basilicum om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren