Salade met cranberry, geroosterde pecannoten en een frambozen-mosterd dressing

    (104)

    Een mooie vinaigrette wordt gecombineerd met cranberry's, geroosterde pecannoten, rode ui en feta kaas. Dit is een speciale salade, vooral leuk tijdens de feestdagen.


    100 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 gr halve pecannoten
    • 2 eetlepels frambozenazijn
    • 1/2 theelepel Franse mosterd
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 325 gr gemengde salade
    • 90 gr gedroogde cranberry's
    • 1/2 middelgrote rode ui, in dunne plakjes gesneden
    • 110 gr verkruimelde feta kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Verspreid de pecannoten op een bakplaat. Rooster ze 8 tot 10 minuten, of tot ze licht gebruind en geurig zijn.
    2. In een kleine kom meng je de azijn, mosterd, suiker, zout en peper; meng tot suiker en zout opgelost zijn. Roer dan de olijfolie erdoor.
    3. In een slakom, meng je de gemengde salade, cranberry's, pecannoten, uien en kaas. Besprenkel het geheel met vinaigrette, en roer voorzichtig om alles met dressing te bedekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (104)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren