Sauce Noisette

  (5)

  Dit is mijn moeder's niet te mislukken recept voor een mooi alternatief voor hollandaise saus. Heerlijk bij forel of zalm.


  4 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 70 gr hazelnoten
  • 30 gr zachte boter
  • 225 gr boter
  • 3 eierdooiers
  • 1 snufje zout
  • 1 mespuntje witte peper
  • 1 eetlepel vers citroensap

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

  1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster in de oven voor ongeveer 8 minuten, of tot ze lekker geurig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen. Als ze afgekoeld genoeg zijn om te verwerken, leg je de hazelnoten en op een theedoek, vouw deze op zodat de noten bedekt zijn en wrijf om de velletjes te verwijderen.
  2. Plaats de afgekoelde hazelnoten in een keukenmachine of blender en maal tot een fijn poeder. Voeg 30 gr boter aan de noten toe en meng goed. Zet de hazelnootboter opzij.
  3. Smelt 225 gr boter in een steelpannetje, en hou het warm. In de maatbeker van een blender, combineer je de eidooiers, zout, peper en citroensap. Bedek de beker waarbij het gat in het midden openblijft, en meng voor ongeveer 5 seconden. Blijf mengen op hoge snelheid terwijl je de boter door het deksel in een dun straaltje erbij giet. Roer de hazelnootboter erdoor, terwijl deze nog warm is. Houd warm totdat jet het serveert of serveer onmiddellijk.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (5)

  Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren