Schuimpjestaart met bramen

    Schuimpjestaart met bramen

    10keer bewaard
    1uur


    16 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart is een mooie manier om bramen te gebruiken als het bramenseizoen is, en is bedrieglijk eenvoudig te maken. Meestal zijn schuim-desserts te lastig voor mij, maar deze is nog nooit mislukt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • kruimeldeeg:
    • 280 gr witte bloem
    • 140 gr boter
    • 140 gr suiker
    • 1 ei op kamertemperatuur
    • sap en schil van 1 citroen
    • Vulling
    • 375 gr verse bramen
    • 3 eieren, gescheiden
    • 3 eetlepels koud water
    • 150 gr basterdsuiker
    • 3 eetlepels heet water
    • 40 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak met je vingers grove kruimels van de bloem en de boter. Meng de suiker, het ei, citroenschil en citroensap door het mengsel en kneed het tot een kruimeldeeg. Laat het vervolgens 30 minuten in de koelkast staan.
    2. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6.
    3. Vet een springvorm (25 cm) in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee zodat het 2-3 cm omhoog staat aan de randen. Prik met een vork enkele malen in het deeg en bak het deeg voor in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Laat afkoelen. Zet de oven niet uit.
    4. Was de bramen en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel de bramen over de bodem.
    5. Klop de 3 eiwitten met koud water tot ze zeer stijf zijn, terwijl je de suiker erdoor strooit.
    6. Klop de eidooiers totdat ze schuimen, roer er dan het warme water bij en blijf roeren tot het romig is. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten bij.
    7. Meng de bloem met het bakpoeder en schep door het eimengsel. Verdeel het schuim over de bramen en strijk het glad.
    8. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten totdat het schuim goudbruin is. Laat de taart enigszins afkoelen voordat je hem voorzichtig uit de springvorm haalt. Bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Donderaapie
    0

    Heerlijk en bedankt voor het recept! Heb het meteen gemaakt van versgeplukte bramen,.. Mjammie! - 12 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren