Selderijsalade

    Selderijsalade

    1keer bewaard
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze salade eigenlijk gedurende de hele winter. Je kunt een grote schotel tegelijk maken, omdat de salade meerdere dagen goed blijft in de koelkast en elke dag beter gaat smaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr selderij
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 3 eetlepels koolzaadolie
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook de gewassen selderij gedurende ongeveer 45 minuten tot deze zacht is. Als je het sneller wilt koken of de selderij erg groot is, snijd deze dan in tweeën - dit halveert de kooktijd.
    2. Maak een marinade van 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel witte wijnazijn, 3 eetlepels koolzaadolie, zout en peper (citroen peper smaakt ook prima!).
    3. Laat de selderij afkoelen, schil en snijd in plakjes. Meng met de marinade en bestrooi met 2 eetlepels gehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren