Simpele cheesecake

    Simpele cheesecake

    5keer bewaard
    1uur40min


    266 personen hebben dit gemaakt

    Een simpel cheesecake recept dat zeker een vast plekje in je repertoire zal worden.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 90 gr digestive koekjes in kruimels
    • 4 eetlepels fijn gehakte walnoten
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 5 eetlepels boter, gesmolten
    • 675 gr roomkaas
    • 200 gr basterdsuiker
    • 250 ml zure room
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 3 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. In een middelgrote kom, combineer je de digestive koekkruimels, gehakte walnoten, donker bruine zachte suiker, kaneel, nootmuskaat en gesmolten boter. Meng goed en druk in de bodem van een springvorm (23 cm). Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Verwijder uit oven en laat afkoelen.
    2. In een grote kom, klop je de roomkaas en de suiker tot een gladde massa. Klop de zure room en room erbij. Meng de bloem en vanille erin. Met behulp van een mixer op lage snelheid, voeg je de eieren een voor een toe. Giet het mengsel over de afgekoelde biscuit basis.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 60 tot 70 minuten, of tot het midden klaar is (de vulling moet zacht zijn). Koel tenminste 6 uur of 's nachts voordat je de springvorm verwijdert.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren