Simpele romige cheesecake

    Simpele romige cheesecake

    3keer bewaard
    40min


    225 personen hebben dit gemaakt

    Deze cheesecake is romiger dan de meeste roomkaastaart recepten en zeer eenvoudig te bereiden. De citroenschil versterkt alleen de smaak, zonder dat het een citroensmaak aan de taart geeft.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 (23 cm) kant en klare volkoren koekjes bodem (Digestive koekjes)
    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • 150 gr basterdsuiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1/2 theelepel geraspte citroenschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Roer de roomkaas tot deze enigszins verzacht is. Voeg de eieren, suiker, vanille en citroenschil toe. Klop tot een licht en luchtig geheel. Giet het mengsel over de bodem.
    3. Bak op 180 C / gasoven stand 4 tot de taart stevig, ongeveer 25 minuten. Laat afkoelen en bedek met je favoriete fruit compote of vulling, indien gewenst. Koel gedurende ten minste 8 uur voor het opdienen.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren