Smaakvolle kippenbouillon

    Smaakvolle kippenbouillon

    4keer bewaard
    3uur15min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Een bouillon zo rijk en hartig van smaak, dat soepen en sauzen er overheerlijk door worden! Het is een beetje werk, maar erg de moeite waard. Ik spaar 'gebruikte' botten in de vriezer, tot ik genoeg heb om deze bouillon te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1,25 kg kippenbotten
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 rode uien, in plakken gesneden
    • 1 selderij stengel
    • 2 wortels, in blokjes
    • 2 liter water, of zoveel als nodig is
    • 1 hele knoflook, gehalveerd
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 4 theelepels zeezout
    • 1 eetlepel gemalen zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Leg de kippenbotten op een bakplaat. Rooster voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi bruin zijn.
    2. Verhit de olijfolie in een soeppan op een middelhoog vuur. Voeg de uien, selderij en wortelen toe; roerbak tot het bruin is. Als ze verschroeien, voeg je gewoon een beetje water toe en schraap je alle beetjes van de kant af.
    3. Voeg de geroosterde kippenbotten toe, en vul aan met zoveel water dat de botten met 5 cm water bedekt zijn. Breng aan de kook en voeg de knoflook, tijm, peterselie, basilicum, zout en peper toe. Zet het vuur laag, en laat onbedekt sudderen gedurende 2 uur. Voeg meer water toe als dat nodig is.
    4. Zeef de bouillon, verwijder het vet en zet in de koelkast. Je kunt het vet ook verwijderen nadat deze is gekoeld. De bouillon zal dik worden. Gebruik op volle sterkte voor soepen en jus, of verdund met water voor een mildere smaak. Ik gebruik meestal diepvrieszakjes voor langere opslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren