Smeuïge pompoencake

    Smeuïge pompoencake

    23keer bewaard
    1uur30min


    141 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een ongelooflijke cake. De smeuïgheid is afkomstig van de toevoeging van een ongewoon ingrediënt: kokosmelk! Als je gezoete kokos gebruikt, verminder dan de suiker tot 100 gram.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 120 gr gehakte walnoten
    • 440 gr bloem
    • 400 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 125 gr suiker
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 1/2 theelepels gemalen kaneel
    • 500 gr pompoenpuree
    • 225 ml plantaardige olie
    • 160 ml kokosmelk
    • 50 gr geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasstand 4. Vet twee cakevormen van elk 500 gr in en bestuif met bloem.
    2. Verspreid walnoten in een enkele laag op een ingevette bakplaat. Rooster deze 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze lichtbruin zijn. Zet apart om af te koelen.
    3. Meng bloem, bruine suiker, suiker, baksoda, zout, nootmuskaat en kaneel in een grote kom. Voeg de pompoenpuree, olie en kokosmelk toe en mix tot alle bloem is opgenomen. Spatel er de geraspte kokos en geroosterde walnoten door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormen.
    4. Bak 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven en dek de cakes af met folie. Laat 10 minuten stomen. Verwijder de folie en stort ze uit op een rooster. Bedek losjes met de folie, en laat volledig afkoelen.

    Pompoenpuree

    Je kunt pompoenpuree in blik vaak bij delicatessewinkels kopen, of gewoon zelf vers maken met dit recept!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jolve
    van
    0

    Het is een lekker recept voor herhaling vatbaar. - 15 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren