Piepkuiken van de barbecue

    Piepkuiken van de barbecue

    2keer bewaard
    1uur15min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor een zomerse barbecue. Het kuikenvlees smelt in de mond.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 225 ml citroensap
    • 110 ml olijfolie
    • 1 eetlepel witte wijn
    • 1 theelepel worcestersaus
    • 1 theelepel tabasco
    • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel selderiezout
    • 1 theelepel zout
    • 4 piepkuikens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote glazen schaal ui, knoflook, citroensap, olijfolie, witte wijn, worcestersaus, tabasco, peper, selderiezout en zout mengen. De kuikens in de schaal leggen en met een gelijkmatig laagje marinade bedekken. Afdekken en minstens 4 uur in de koelkast laten intrekken.
    2. De barbecue matig heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
    3. De kuikens ong. 1 uur op de voorverwarmde barbecue roosteren. Af en toe besmeren met de resterende marinade. Het kuiken is gaar als het vlees wit is en het vleessap helder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren