Soep met rundvlees en suikermaïs

    Soep met rundvlees en suikermaïs

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke manier om iets anders met suikermaïs te doen, en met gehakt ook trouwens! Gebruik geconserveerde of diepgevroren suikermaïs voor de makkelijke variant.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter water
    • 200 gr tomatenpuree
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel gemalen cayennepeper
    • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
    • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
    • 300 gr verse suikermaïs korrels
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 225 gr rundergehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. In een grote pan breng je op hoog vuur, het water, tomatenpuree, zout, zwarte peper, cayennepeper, groene paprika, rode peper en suikermaïs aan de kook, verminder hitte tot medium laag en laat sudderen gedurende 35 minuten.
    2. In een grote pan op middelhoog vuur, roerbak je in de olie, de ui en knoflook gedurende 3 tot 5 minuten. Voeg toe aan de sudderende soep. In dezelfde pan op matig vuur, bak je het gehakt 10 minuten of tot het goed bruin is en dit voeg je ook bij de soep. Roer goed en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren