Stoofpot met aubergine en lam

    (64)
    2 uur 15 minuten

    Dit is een stoofpotje uit het Midden-Oosten, het beste geserveerd met rijst. Een prachtige recept voor lamsschouder!


    92 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 el boter
    • 675g lamsschouder
    • 2 grote aubergines, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 grote tomaten, fijngesneden
    • 2 grote uien, gehakt
    • 2 groene paprika's, fijngehakt
    • 10 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 120 ml water
    • 1 theelepel pimentpoeder (allspice)
    • 2 tl zout
    • 1 tl gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Smelt de boter op een matig vuur in een grote braadpan, en braad het lamsvlees aan alle kanten aan. Voeg de aubergine, tomaat, ui, groene paprika en knoflook toe. Roerbak tot het gaar en licht goudbruin is.
    2. Meng in een kleine kom de tomatenpuree en water. Voeg dit toe aan de pan met het lamsvlees. Breng lamsvlees op smaak met piment, zout en peper. Zet het vuur lager, en laat ongeveer 1 1/2 uur sudderen, onder af en toe roeren, totdat het vlees gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de ingrediënten vochtig te houden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (64)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    RadjinGangabisoensingh
    1

    Heerlijk recept. Je kan het varieren door bijvoorbeeld stukjes pompoen toe te voegen.  -  18 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren