Suikersnoep

    (117)

    Heerlijk knapperig snoepgoed gemaakt van suiker en siroop, bedekt met chocolade.


    107 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 200g suiker
    • 350g donkere maïssiroop
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 eetlepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 450g pure chocolade of chocoladeglazuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Vet een ovenschaal van 20x30cm in.
    2. In een middelgrote pan op middelhoog vuur, de suiker, siroop en azijn mengen. Laat koken tot de suiker is opgelost. Verwarm het mengsel, zonder te roeren, tot ongeveer 149 tot 154 graden C, of totdat een kleine hoeveelheid siroop die je laat vallen in koud water harde draden vormt. Haal van het vuur en meng de baksoda erdoor. Schenk het mengsel in de ingevette ovenschaal; niet uitspreiden. Het mengsel zal niet de hele schaal vullen. Laat volledig afkoelen.
    3. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie,onder regelmatig roeren, tot een glad mengsel. Breek het afgekoelde suikersnoep in hapklare stukken en dompel deze onder in gesmolten chocolade. Laat afkoelen op vetvrij papier. Bewaar in een goed afgesloten trommel.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (117)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties