Thaise garnalen en kokosnootsoep

    Thaise garnalen en kokosnootsoep

    5keer bewaard
    40min


    79 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep is voor liefhebbers van de Thaise keuken. Met alle ingrediënten bij de hand is dit een gemakkelijke soep om te maken. Je kunt het ook vegetarisch maken of de garnalen vervangen door kip. De moeilijker te verkrijgen ingrediënten, zoals laos (Thaise gember) en kaffer limoenblaadjes (Mauritius papeda) zijn te krijgen bij de grotere supermarkten of een Aziatische winkel.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr garnalen, gepeld en ontdarmd
    • 2 blikjes (400 gr) kokosmelk
    • 475 ml water
    • 1 (2,5 cm) stuk laos, dun gesneden
    • 4 stengels citroengras, gekneusd en fijngehakt
    • 10 kaffer limoen blaadjes, doormidden gescheurd
    • 450 gr shiitake champignons, in plakjes
    • 60 ml limoensap
    • 3 eetlepels vissaus
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1 eetlepel lente-ui, in dunne plakjes gesneden
    • 1 theelepel gedroogde rode pepervlokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook. Kook de garnalen gaar, gedurende ongeveer een minuut. Laat ze uitlekken en zet apart.
    2. Giet de kokosmelk en 475 ml water in een grote pan en laat het sudderen. Voeg de laos, citroengras en limoen bladeren toe; laat sudderen gedurende 10 minuten, of totdat de smaken zijn gemengd. Zeef de kokosmelk in een nieuwe pan en gooi de kruiden weg. Sudder de shii-take paddestoelen in de kokosmelk gedurende vijf minuten. Roer er het limoensap, de vissaus en donkerbruine basterdsuiker in. Breng op smaak met kerriepoeder.
    3. Warm de garnalen op in de soep en schenk het in kommen om op te dienen. Garneer met lente-ui en rode peper vlokken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren