Thaise gebakken rijst met krab

    Thaise gebakken rijst met krab

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een smakelijke gebakken rijst geïnspireerd door Thailand. Een beetje anders dan de gebruikelijke! Serveer met 'Nam Pla Prik', of hete vissaus, voor een authentieke Thaise smaak. Geniet!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr ongekookte witte rijst (lange korrel)
    • 320 ml water
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 2 middelgrote uien, in stukjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1/2 eetlepel basterdsuiker
    • 2 theelepels zout
    • 1 losgeklopt ei
    • 120 gr gekookte krab
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 eetlepel gehakte koriander
    • 1/2 komkommer, in schijfjes
    • 1 limoen, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Doe de rijst en water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken.
    2. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de uien en knoflook in de hete olie tot ze gaar zijn. Meng de rijst, suiker en zout erdoor, en kook 5 minuten tot alles goed gemengd is. Roer het ei door de rijst zodat alle rijst bedekt is. Zet het vuur hoog, en meng er de krab, lente-ui en koriander door. Laat 2 tot 5 minuten koken, totdat de krab goed verwarmd is. Garneer met de plakjes komkommer en limoen voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren