Thaise Udon noedelsalade

    Thaise Udon noedelsalade

    2keer bewaard
    25min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke en smakelijke salade, zeer geschikt als zomerse lunch of lichte maaltijd. Udon noedels zijn te koop bij de toko.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 225g Udon noedels
    • 8 eetlepels pindakaas met stukjes noot
    • 120ml melk
    • 1 theelepel verse gember, geraspt
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 3 eetlepels rijst wijnazijn
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel donkere sesamolie
    • 1/8 theelepel gemalen rode chilivlokken
    • 1 komkommer, julienne gesneden
    • 200 gr verse taugé
    • 2 wortels, geraspt
    • 6 lente-uitjes, in dunne schijfjes
    • 4 eetlepels verse munt, fijngesneden
    • 1 krop (romaanse) sla
    • 150g gehakte pinda's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en kook hierin de udon noodles in vijf minuten gaar. Giet af en spoel de noedels onder koud stromend water af en laat afkoelen.
    2. Klop de pindakaas, melk, gember, knoflook, azijn, sojasaus, sesamolie en chilivlokken met een garde in een kleine kom tot het goed gemengd is.
    3. Meng in een grote slakom de gekookte noedels, komkommer, taugé, wortel, lente-uitjes en munt. Schenk de pindakaasdressing over de salade. Roer om tot alles goed bedekt is met dressing en serveer gekoeld op een bedje van knapperige slablaadjes. Garneer met de gehakte pinda's.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren