Toffee-chocolade Cheesecake

    Toffee-chocolade Cheesecake

    21keer bewaard
    2uur45min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zeer rijke chocoladecheesecake met een duidelijke toffee (karamel) smaak. Een klein stukje is voldoende, maar eet meer op eigen risico!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 175g digestive koekkruimels
    • 40g cacaopoeder
    • 200 basterdsuiker
    • 175g gesmolten boter
    • 400 gr basterdsuiker
    • 175 ml water
    • 350 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 225g pure chocolade, grof gehakt
    • 175 ml zure room
    • 675g roomkaas
    • 4 eieren
    • 1 el vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasstand 4. Vet een 25cm springvorm licht in.
    2. Meng de koekkruimels met de cacaopoeder en 200g suiker. Meng met de gesmolten boter. Druk het mengsel op de bodem en 3 tot 5 cm van de zijkanten van de springvorm.
    3. Breng het water met 400g suiker aan de kook in een grote pan met dikke bodem. Zet het vuur lager en laat zachtjes koken zonder te roeren tot het mengsel een diepe, gouden kleur heeft gekregen, in 30 tot 45 minuten. Haal van het vuur, en giet voorzichtig de slagroom erbij (het mengsel zal nogal bubbelen). Zet de pan met het mengsel weer op het fornuis op laag vuur en roer tot het volledig vloeibaar is. Roer de chocolade erdoor tot het gesmolten is en roer dan de zure room erdoor. Haal van het vuur en zet apart.
    4. Klop de roomkaas luchtig met een elektrische mixer. Voeg het toffeemengsel toe, en mix goed door, schraap daarbij af en toe over de zijkanten van de kom. Voeg de eieren een voor een toe, en mix goed door na elke toevoeging. Voeg de vanille toe met het laatste ei. Mix tot het goed is gemengd en giet dan het mengsel in de taartvorm.
    5. Zet de vorm in een 'bad' met heet water, zodat het water tot halverwege de zijkant van de springvorm komt. Bak in het midden van de voorverwarmde oven tot midden van de taart stevig is, in ongeveer 1 uur en 15 minuten. De cheesecake is klaar als het midden nog een beetje 'wiebelig' is. Laat volledig afkoelen voor het serveren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren