Tropische kerstcake

    Tropische kerstcake

    2keer bewaard
    1uur5min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Met ananas, kokosnoot, gedroogde kersen en een vleugje rum - is dit niet een gemiddelde kerst cake! Ik hou van deze cake vanwege de lichte structuur en tropische smaak. Een mooie cake voor elk moment van het jaar, echt waar!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 3 eieren
    • 120 ml plantaardige olie
    • 1 theelepel donkere rum
    • 120 ml melk
    • 310 gr bloem
    • 200 gr suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepell gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel zout
    • 475g ananas uit blik, uitgelekt en gepureerd
    • 80 gr gedroogde kersen
    • 100 gr geroosterde geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet twee bakblikken van 450 gr in.
    2. Klop de eieren, olie, rum en melk in een kom. Meng bloem, suiker, bakpoeder, baksoda, nootmuskaat en zout in een aparte kom. Meng de bloem met de eieren tot het net vochtig is. Roer de ananas, kersen en kokosnoot erdoor. Giet in de voorbereide bakvormen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot een prikker er schoon uitkomt, ongeveer 40 tot 45 minuten. Laat 10 minuten afkoelen in het bakblik voordat je ze verder laat afkoelen op een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren