Vanille cakejes met vanille botercrème

    Vanille cakejes met vanille botercrème

    27keer bewaard
    37min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Cakejes zijn een leuke en mooie verjaardagstraktatie voor kinderen, evenals een mooie aanvulling bij een extra speciale kopje thee. Deze mini cakejes zijn makkelijk te bakken in een muffin bakplaat en ze kunnen op allerlei manieren worden versierd.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr maïzena
    • 140 gr witte bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 200 gr suiker
    • 1/4 theelepel zeezout
    • 115 gr boter, in kleine blokjes gesneden
    • 2 grote eieren
    • 100 ml melk
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • Voor de vanille botercreme:
    • 60 gr boter, op kamertemperatuur
    • 375 gr poedersuiker (meer indien nodig)
    • 120 ml melk
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • hagelslag voor decoratie (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:37min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 2. Bedek een muffin bakplaat met papieren bakjes.
    2. Meng de maïzena, bloem, bakpoeder, suiker en zout in een grote schaal met een spatel. Roer de blokjes boter er in tot ze goed bedekt zijn met de bloem.
    3. Klop eieren, melk en vanille-extract bij elkaar in een hoge bak, zoals een grote maatbeker. Giet een derde van het ei-melk mengsel in het bloemmengsel en roer met de spatel. Voeg het resterende ei-melkmengsel in delen van een derde toe, en roer met de spatel tot alles goed gemengd is. Het beslag zal heel klonterig worden en de boter kan aan elkaar blijven plakken.
    4. Vul de muffin bakjes tot 2/3 met het beslag en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 17-20 minuten. Na 10 minuten draai je het muffin bakblik om, zodat de cakejes gelijkmatig gebakken worden. Gebruik een spies om te testen of de cakejes gaar zijn in het midden - als de spies er schoon uitkomt, zijn ze klaar.
    5. Laat de muffins gedurende 10 minuten in het bakblik en laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
    6. Voor de botercrème: Klop de boter gedurende 2-3 minuten tot deze pluizig is. Meng de melk en het vanille-extract er afwisselend met de poedersuiker door en meng dit op lage snelheid door de boter totdat de crème licht en luchtig is. Als de botercrème te dun is, voeg je meer poedersuiker toe met een theelepel per keer.
    7. Smeer de botercrème over de afgekoelde cakejes. Als je wilt versier je ze met geraspte chocolade, snoepjes of hagelslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren