Vanille en Chocolade Crème Charlotte

    Vanille en Chocolade Crème Charlotte

    6keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige koele, romige en chocolade-achtige Charlotte met twee lagen zelfgemaakte vla - vanille en chocolade. Laat je niet afschrikken door de gelatine. Als je het klaarmaakt zoals beschreven op het pakje, kan er niets misgaan.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Bodem:
    • 2 eieren
    • 50 gr suiker
    • 25 gr bloem
    • 25 gr maïzena
    • 200 gr lange vingers
    • Vanilleroom:
    • 5 vellen niet-gearomatiseerde gelatine
    • 4 eierdooiers
    • 100 gr suiker
    • 250 ml melk
    • 1 vanillestokje
    • 250 ml slagroom
    • Chocoladeroom
    • 250 gr pure chocolade
    • 120 gr boter
    • 5 eieren
    • 75 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels cognac
    • 3 vellen gelatine
    • Decoratie:
    • 50 gr pure chocolade
    • 250 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Oven op 180 C / gasoven stand 4.
    2. Voor de bodem klop je de eieren en suiker tot een luchtig geheel. Roer de bloem en maïzena erdoor. Schep in een goed ingevette springvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
    3. Verwijder de rand van de springvorm. Laat de bodem afkoelen en snijd er rondom 1 cm vanaf. Snijd 1 cm van de lange vingers af. Zet de lange vingers tegen de zijkanten van de taartvorm.
    4. Voor de vanilleroom: Week de gelatine volgens de verpakking. Klop de eierdooiers en de suiker tot een luchtig geheel au bain marie. Verwarm de melk en splijt het vanillestokje open. Giet door een zeef in het eimengsel en roer met een garde tot het romig is. Verwijder van het vuur en roer, terwijl de gelatine in het hete mengsel oplost. Laat afkoelen.
    5. Klop slagroom stijf en schep door de room. Verspreid over de bodem. Laat afkoelen.
    6. Voor de chocoladeroom: Week de gelatine. Smelt de chocolade en boter au bain marie. Scheid de eieren. Roer de eierdooiers, poedersuiker en cognac door elkaar en bij de chocolade. Los de geweekte gelatine hier in op. Laat afkoelen
    7. Klop de eiwitten stijf en schep door het mengsel. Verdeel het over de vanilleroom. Laat opstijven.
    8. Versier de taart met geraspte chocolade en klodders van room. Bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren