Varkenskarbonades met een cranberry glazuur

    Varkenskarbonades met een cranberry glazuur

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Sinaasappelmarmelade versterkt de smaak van de cranberry's in dit heerlijke varkensvlees recept. Dit is een bijzonder mooie schotel voor het najaar, wanneer de warme aroma's zo passend lijken voor het seizoen!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 5 eetlepels verse of bevroren cranberry's, fijngehakt
    • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
    • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
    • 2 varkenskarbonades
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3. Vet een glazen ovenschaal royaal in.
    2. In een kom, meng je de cranberry's, marmelade en kruidnagels. Maak een holte in elke karbonade door in de richting van het bot te snijden; vul de holtes met het cranberry mengsel.
    3. Leg de karbonades in de voorbereide ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Schep 1 eetlepel honing over elke karbonade. Bak onbedekt ongeveer 45 minuten of totdat het varkensvlees niet meer roze is in het midden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren