Veganistische pannenkoeken

    Veganistische pannenkoeken

    34keer bewaard
    15min


    429 personen hebben dit gemaakt

    Dit beslag maakt lichte, luchtige en heerlijke pannenkoeken. Ik maak ze al jaren en iedereen die ze probeert wil het recept.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 150g bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 300ml water
    • 1 eetlepel olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Klop het water en olie samen in een kleine kom. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de olie en water erbij. Roer door tot het net gemengd is; mengsel hoort klonterig te zijn.
    2. Verhit een geoliede koekenpan op middelhoog vuur. Lepel wat van het beslag in de pan, en bak tot er bubbels vormen en de randen droog zijn. Keer om en bak ze aan de andere kant bruin. Herhaal dit met het resterende beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    GoudLokje
    van
    2

    - Gewaardeerd op - 02 okt 2014

    van
    1

    Fijn recept, je hebt de ingrediënten vaak al in huis. Het mooie is dat ook mijn vrienden die allergische zijn voor ei en melk het mogen hebben. - 07 jan 2016

    van
    1

    Zalig! Eindelijk eens een pannenkoek die niet zwaar op de maag ligt. - 29 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren